Vergeet M Performance, hier is Hyundai N Option!

hyundai i30n n option 2018

Of je moest onder een steen hebben geleefd, anders weet je ondertussen wel dat er tegenwoordig een ex-BMW-M-rakker aan het sportieve roer van Hyundai staat. Het gevolg daarvan is een heerlijke hothatch, de i30 N, al kan de Duitser zijn verleden niet helemaal los laten. Want Hyundai doet een BMW'ke met de N Option-accessoires.

Bij BMW hebben ze het namelijk al een tijdlang door; klanten die sportief goed kopen willen gerust nog wat dieper in de buidel tasten voor "extra sportieve" accessoires. Denk aan een koolstofvezel spoilertje, Alcantara-sportstuur, exclusieve lichtgewicht velgen, noem maar op. Ga maar eens kijken naar een tweedehandse M2 of M4 en je zal zien dat de verkoper met trots het aantal M Performance-onderdelen op lijst. Hyundai, die lijken nu te volgen.

M Option maar dan met een N

Op het autosalon van Parijs toont het merk namelijk haar i30 N N Option, een i30 N Performance die maar liefst 25 goodies uit de N Option-cataloog krijgt. Die cataloog moet in de nabije toekomst beschikbaar worden voor de reguliere i30 N-klant.

hyundai i30n n option 2018

Want er zoal te rapen valt? Koolstofvezel uiteraard, hopen koolstofvezel. Ten berde gebracht door de joekel van een spoiler achterop, de motorkap met koelsleuven en de bodykit rondom die achteraan plaats geeft aan stevigere uitlaatdempers. Ja, het mag wat zijn. Nog een stapje verder zien we specifieke OZ 20-duims velgen die eigenlijk los uit de racerij komen en daardoor ook Pirelli P Zero Trofeo R's aangemeten krijgen.

Geen Ebay pookje meer nodig

Binnenin trekt het optionele feestje door met koolstofvezel accenten op het dashboard, de deurhendels en rond de ventilatiemonden. Straffe sportstoelen tekenen present die uiteraard in Alcantara worden bekleed. Net zoals het dashboard trouwens, waardoor de i30 N binnenin toch een lekker opgewaardeerd sfeertje krijgt. Andere pedalen en versnellingspook? Je moet ze binnenkort niet meer op Ebay zoeken...

hyundai i30n n option 2018

Hamvraag natuurlijk bij zo'n upgrades: valt er ook meer peut te raden? Nee. Waardoor het dus vooral bij uiterlijke opsmuk blijft. Al zorgt zo'n koolstofvezel motorkap, spoiler en lichtgewicht velgen voor een beter rijgedrag. Wanneer Hyundai de verdeling van deze accessoires juist begint is nog niet geweten. Al zou het ons niet verbazen moest er begin volgend jaar op het autosalon van Brussel zo'n i30 N vol met N Option-opsmuk staan blinken. We willen 'm zelfs met liefde tot daar rijden, Hyundai.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws