Vonnen maakt van je Porsche 911 een hybride

Vonnen

Heiligschennis, ketterij, op de brandstapel ermee, … allemaal verwijten die veel Porsche-puristen naar een hybride 911 gooien. Al houdt dat Vonnen niet tegen om hun handen vuil te maken.

Vonnen, gevestigd in Amerika, heeft een hybridesysteem ontwikkeld voor de huidige generatie 911. Zowel de pre-facelift als de 991.2 -die we nu kennen- kunnen voorzien worden van een batterij met een capaciteit van 1 kWh. Die batterij kan je vooraan onder de motorkap terugvinden en geeft een extra 178 paarden en 200 Nm aan de 911. Niet voldoende? Er is een krachtigere versie die 355 pk en 398 Nm koppel kan aanbieden.

Frankenstein

Verder vervangt Vonnen het vliegwiel voor de elektromotor en worden de standaard batterij en startmotor verwijderd. Het opstarten neemt het hybridesysteem op zich. De remmen blijven hetzelfde al werd er ook hier aan het systeem gewerkt om zo energie bij het remmen op te slaan. Het knappe aan heel deze ombouw is dat de reguliere motor niet weet dat 'ie elektrohulp krijgt. Volgens Vonnen de meest simpele manier om de samenwerking juist te krijgen op codevlak.

In simpele woorden; de boxermotor denkt dat hij hulp krijgt van een externe factor, stevig bergaf rijden bijvoorbeeld. Al is het hier wel heel stevig. Hoe dan ook, Vonnen vraag een stevige 65.000 euro voor de ombouw. Al katapulteert het wel je 911 naar een compleet nieuw niveau.

Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Pascale 13:37
afbeelding van Pascale

Doen als ik een Porsche mag promoten
Mvg Pascale

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws