Brabus en Fostla maken E63 S AMG groen

2018 brabus e63 amg mercedes amg

Al is dat vooral in de letterlijke betekenis van het woord. Wat had je gedacht?

De meest besproken powerberline van het moment moet de nieuwe E63 S 4Matic+ AMG zijn. In zijn krachtigste configuratie immers meer dan 600 pk sterk, voorzien van slimme vierwielaandrijving die op de koop toe nog eens uitschakelbaar is ook, en zelfs leverbaar in handige breakversie. Als je één auto zoekt die het allemaal kan, dan is het deze wel. Maar Brabus zou Brabus niet zijn mocht het daar geen vrede mee nemen.

2018 brabus e63 amg mercedes amg

Dankzij het Brabus B40S-800-pakket ziet de twin turbo 4.0-liter V8 zijn vermogen stijgen van 612 pk en 850 Nm koppel naar maar liefst 790 pk en 1.000 Nm koppel. Een sprintje naar de 100 km/h neemt daardoor nog nauwelijks 3 s in beslag terwijl de topsnelheid nu nog wat verder boven de 300 km/h ligt. Al geeft Brabus momenteel nog geen officieel cijfer mee. Vermoedelijk zijn ze nog steeds op zoek naar een stukje onbegrensde Autobahn dat niet om de haverklap geplaagd wordt door een verloren gereden Baustelle.

2018 brabus e63 amg mercedes amg

Nieuw is het tuningpakket met extra grote 52 mm turbo's uiteraard niet. Wel het feit dat Brabus met zijn Duitse partner Fostla binnenkort een nieuwe showroom opent in Hanover, de hoofdstad van het deelgebied Nedersaksen. Daar zal het zijn volledige gamma aanbieden, inclusief onderhouds- en wrappingcentrum. Om die gebeurtenis kracht bij te zetten ging Fostla aan de slag met een door Brabus getunede E63 S sedan die nu niet langer typisch Brabus-zwart is, maar emerald groen. Tot slot werd de supersedan afgewerkt met oranje accenten en een combinatie van mat en gloss carbon. Een knappe combinatie, al zeggen het we het zelf.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws