Pumaspeed tilt vermogen Ford Fiesta ST naar 340 pk!

ford fiesta st pumaspeed 2018

340 pk uit een 1.5-liter driecilinder?! Nee hoor, zo gek zijn ze zelfs bij Pumaspeed niet. Wel transplanteert de Britse tuner de 1.6-liter viercilinder van de vorige generatie ST in het nieuwe koetswerk. Jep, dit lijkt een uitermate lollig Nürburgringspeeltje.

Het Britse Pumaspeed heeft een voorliefde voor potente beetjes van Ford. Zo tilden ze zonder schroom het vermogen van de Focus RS MK2 op naar 440 pk. Ook van de driecilinder in de nieuwe Fiesta ST hebben ze geen vrees, want dat blok mag in Pumaspeed-trim 245 pk en 300 Nm neerzetten op de voorwielen.

Zoek je alsnog naar meer vermogen in de nieuwe ST, dan heeft het Britse bedrijf een overtreffende trap in de aanbieding. Zo biedt het een ombouwpakket aan waarbij de viercilinder van de vorige generatie ST in de nieuwe koets gelepeld kan worden. Inspelen op de klant zeg maar, want veel klanten bij het bedrijf hebben opgepompte versies van de vorige ST met vermogens tot 340 pk. Die kunnen dus hun motor nu kwijt in de nieuwe schulp.

ford fiesta st pumaspeed 2018

Of dat niet buitensporig is voor "maar" een Ford Fiesta? Misschien wel. Maar vergeet niet dat de vorige generatie een gegeerd trackdayspeeltje is. En de hardcore trackracers moeten nog overtuigd worden van de nieuwe driecilinder in de ST. Tot dan kunnen ze dus op safe spelen met deze conversiekit.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws