Smarlinette is smart met euhm... Alpine-schulp

smarlinette a110 kit car 2019

De wederopstanding van Alpine met de A110 heeft er zonder twijfel voor gezorgd dat merkontdekkers ook naar de klassieke variant uit de jaren 60 zijn gaan piepen. Onbetaalbaar natuurlijk, zo'n echte classic A110, al heeft het Franse Smarlinette de oplossing! Ongeveer.

Denk je kit cars, dan denk je meteen aan een Toyota MR-2 met Ferrari-looks of een Volkswagen Beetle die door het leven gaat als strandbuggy. Een omgebouwde smart, dat zijn we echter nog niet veel tegengekomen. Toch doet het Franse Smarlinette net dat, een smart ombouwen tot een racewagen met de looks van de Alpine A110.

Roadstertime

Zo'n fortwo ombouwen tot sportwagen is natuurlijk een bijna onbegonnen zaak. Daarom dat het bedrijf de smart roadster neemt als basis. Die krijgt dan glasvezel carrosseriepanelen waardoor het resultaat verdomd hard gelijkt op een klassieke A110. Voor een fractie van de prijs natuurlijk.

smarlinette a110 kit car 2019

Moet je er ook wel bij nemen; de sprint naar de honderd van 11,6 seconden en de gerobotiseerde automaat die vast hangt aan de driecilinder. Wie mooi wil zijn... Smarlinette vraagt minimaal 16.540 euro voor de ombouw, als je zelf een Roadster meebrengt.

smarlinette a110 kit car 2019

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
andre123 18:23
afbeelding van andre123

leuk initiatief,maar of het kans op slagen heeft?

Shiva 12:32
afbeelding van Shiva

Ziet er wel erg goed uit
Beter dan de Roadster
Wel even laten chippen bij Van Lunteren dan komen de prestatie,s ook beter tot zijn recht
Persoonlijk zou ik er dan ook een S-mann Sporteinddemper incl 200psi sportcat onder laten monteren (klinkt beter dan de Brabus variant ) al zag ik dat s-mann in Nl niet veel meer doet ,dus dan naar Duitsland
Maar wat ik kan zien op de foto,s ziet ze er top uit
Moet je wel ook nog min 10.000k voor een goede Roadster betalen incl de 16.000 k wordt het best prijzig
Dus verwacht dat daardoor het concept niet echt zal gaan Werken

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws