Jawel, Siemoneit Racing geeft de Seat Leon ST Cupra 521 pk

siemoneit racing seat cupra st

Vierwielaandrijving en 521 pk in een stationwagen. Nee, het gaat hier niet over de nieuwe Audi RS 6, wel over een Seat Leon... die in 3,4 seconden naar de honderd sprint. Dé ultieme wolf in schapenvacht?

Nee, traag is zo'n Seat Leon Cupra heus niet. In standaardtrim beschikt over de rakker over ruwweg 300 pk uit zijn viercilinder die we ook kennen vanuit de VW Golf R en Audi S3. De Leon Cupra ST is met zijn vierwielaandrijving dan ook het stiekem leukste broertje van het trio. Het Duitse Siemoneit Racing is ook zo onder de indruk van de Spanjaard dat het besloot het volle blik bonen open te trekken.

Heftig

Wat we daar mee bedoelen? Een upgrade van 300 pk naar 521 pk en 620 Nm, alsjeblieft. Veroorzaakt door grotere turbo's (uiteraard), nieuwe inlaat, intercooler, aangepaste brandstofpompen, gegroeide carter, herwerkte uitlaatlijn en een herbouwde 7-traps automaat met dubbele koppeling. Volgens het bedrijf vlieg je alvast in 3,4 seconden naar de honderd. Compleet van de pot in een Seat Leon, zonder twijfel.

siemoneit racing seat cupra st

Wat het kost om je viercilinder tot de limiet te duwen? 23.800 euro. Inderdaad, een heftig prijskaartje. Al heb je dus - de prijs van een Leon Cupra incluis - voor net geen 60.000 euro een Audi RS 4-killer op de oprit staan. Hoge ogen zullen getrokken worden aan het stoplicht, zonder twijfel.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws