Deze N600 is dé tuning-Honda aller Honda's

Honda N600 tuning

Geloof niet onze woorden, wel die van Honda zelf. Want de Japanse constructeur hield in de VS de Super Tuner Legends Series waarbij tuners over heel het land hun ultieme getunede Honda mochten indienen. Deze N600 met een 12.000 toeren draaiende V4 kwam uit de bus als winnaar. Terecht.

Geef toe, het is eens geen Civic of CRX, dat is ook al iets. Wel is het een N600 uit 1972 die onder handen werd genomen door Stephen Mines. Stevig onder handen genomen. Zo herbergt deze op het eerste gezicht standaard N600 het chassis van een Mazda MX-5. En dat is nog maar het tipje van de ijsberg.

12.000 RPM

Onder de motorkap huist er namelijk een 800cc V4-motor vanuit een Honda Interceptor, een motorfiets. Het resultaat laat zich al raden. Dit koekendoosje met het gewicht van een postzegel laat zijn motor vlot richting de 12.000 toeren per minuut draaien. 115 pk sterk is dat torretje trouwens. Op een gewicht van 650 kg compleet bonkers.

Het lijkt dan ook niet zo onlogisch dat de jury deze N600 koos als winnaar van de Super Tuner Legends Series. De prijs? Een prominente spot op de Honda-stand tijdens de SEMA-autoshow en een vereeuwiging dankzij Hot Wheels die er een schaalmodelautootje van zullen maken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws