Novitec pept Lamborghini Huracán EVO op

Novitec Lamborghini Huracan EVO 2020

De Duitse tuner Novitec heeft een speciale kit voor de Lamborghini Huracán EVO klaar. De Italiaanse furie krijgt een visuele behandeling die ook enkele dynamische voordelen met zich meebrengt.

De traditionele Novitec-behandeling houdt een set velgen en een verlagingskit in. Die hebben de Duitsers klaar, en wel in drie verschillende uitvoeringen. Alle drie werden ze ontwikkeld samen met velgspecialist Vossen, en tellen ze maatje 20 vooraan en 21 achteraan. Samen met de 35 millimeter lagere ophanging scherpen ze het dynamische rijgedrag van de Huracán EVO verder aan.

Novitec Lamborghini Huracan EVO 2020

Daarnaast is er nog een bodykit met elementen uit koolstofvezel die de aerodynamica verder aanscherpt. Al speelt het visuele element bij Novitec natuurlijk ook een belangrijke rol. Een bredere voorspoiler, opgeklopte zijschorten en aangepaste achterkant zorgen niet alleen voor betere luchtgeleiding, maar ook meer toevoer van lucht naar de motor en meer neerwaartse druk.

Novitec Lamborghini Huracan EVO 2020

Vrijer ademen doet de atmosferische tiencilinder centraal achterin tot slot door een aangepaste uitlaat. Die bestaat uit roestvrij staal, maar kan desgewenst ook worden uitgevoerd in Inconel, een lichtere nikkellegering die ook in de Formule 1 wordt gebruikt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws