Brabus Smart Ultimate E kost Tesla Model 3 centen

Brabus smart Ultimate E 2020

Een petieterige elektrische schoenendoos met 92 pk en een maximale range van 125 kilometer voor de prijs van een 238 pk sterke Tesla Model 3 met een range van 409 kilometer? Dat klinkt nu niet bepaald als een koopje. Toch vraagt Brabus zo'n 50.000 euro voor de Smart Ultimate E.

Wat AMG voor Mercedes is, dat is Brabus stiekem voor smart geworden. Want zoek je de pittigste smart op de markt, dan wordt je bij Mercedes zelf doorverwezen naar het Duitse tuningshuis. Met de overstap naar full electric moet Brabus ook plots elektrische auto's onder handen nemen. Het laatste resultaat is deze smart Ultimate E, een zowat 50.000 euro kostende smart. Gulp.

De volle 92 pk

In de basis neemt Brabus, uiteraard, de opgefriste smart. Een forse bodykit met wielkastverbreders en 18-duims (!) velgen moeten dit de stoerste smart ooit maken. Een geslaagde missie trouwens, want de snuit met gigantische luchtsleuven geeft de indruk dat deze smart ademruimte nodig heeft voor een knoert van een V8. We moeten je echter teleurstellen; geen V8 in deze smart. Al zou het ons verbazen moest je dat daadwerkelijk geloven.

Brabus smart Ultimate E 2020

Nee, de Brabus smart Ultimate E gebruikt een door Brabus opgepepte elektromotor op de vooras. Daardoor stijgt het vermogen van 82 pk (160 Nm) naar 92 pk (180 Nm). Hoewel meer vermogen is de sprinttijd naar de honderd identiek. In cijfers: 10.9 seconden heeft dit doosje nodig om 3 cijfers te tonen. Al moeten we eerlijk zijn, een snelle sprint naar de honderd is nooit de missie van smart geweest. Zonder twijfel zal je het extra vermogen dan ook vooral voelen tussen 30 en 70 km/u. De accu van 18 kWh zorgt voor een theoretische range van 125 km/u. Niet indrukwekkend maar goed, voor een compact autootje met een sensibele prijs mag dat geen struikelblok zijn. WAT? Vraagt Brabus 49.449 euro voor dit ding, exclusief BTW?!

Van een andere tijd

Inderdaad, deze gepimpte smart heeft een basisprijs van 49.449 euro in Duitsland. Geld waar je bijvoorbeeld ook een Renault Zoe, Peugeot e-208, Opel Corsa-e, Mg ZS EV, Nissan Leaf en zelfs een Tesla Model 3 Standard Range Plus mee kan kopen. Om maar te zeggen dat deze Brabus smart net zoals de Mitsubishi i-Miev ondertussen al hopeloos is ingehaald door de concurrentie. Hoe dan ook, tegen 2022 komt smart met een gloednieuwe auto op de markt die bovenstaande rakkers moet gaan bekampen. Hopelijk weten ze de prijs wel binnen de perken te houden.

Brabus smart Ultimate E 2020
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws