Ook zonder dak is Shelby Super Snake Speedster vet spul

Shelby Super Snake Speedster (2021)

Had Caroll Shelby nog geleefd, hij zou dit jaar 98 jaar geworden zijn. Ook had hij dan gezien hoe zijn bedrijf deze Super Snake Speedster op de baan zette. Zonder meer een vet Amerikaans machien, in een oplage van 98 exemplaren.

Shelby staat bekend om gespierde versies van vooral Ford Mustangs te maken. Ook deze keer stellen ze niet teleur door de Shelby Super Snake te voorzien van een Speedster-versie, of beter: door hem te ontdoen van zijn dak.

Shelby Super Snake Speedster (2021)

Een V8 is het enige waarmee ze bij Shelby blij zijn en dus krijgt ook de Speedster-versie van de Super Snake de 5.0 supercharged V8 onder de kap. Geen simpel vermogen echter, Shelby duwt 825 pk uit het V8-blok. Wie dat wenst kan de motor combineren met een manuele zesversnellingsbak, anders sleutelt Shelby er een automaat onder. Het vermogen gaat in beide gevallen naar de achterwielen.

Shelby Super Snake Speedster (2021)

De Shelby Super Snake Speedster - over een alliteratie gesproken - is een echte speedster. Shelby voorzag een "tonneau cover" afdekkap achter de voorste inzittenden, zodat je het gevoel krijg in een echte tweezitter te zitten. De eigenaar krijgt ook een unieke striping en deurdrempels en als hij wat meer centen neertelt zit er ook een widebodykit bij. Ook extra centen kost de Penske circuitophanging. Verder is deze Super Snake Speedster gelijk lopend met de coupé en krijgt hij dus zes zuigers op de voorste remmen en vier zuigers op de achterste.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws