Spofec houdt Rolls-Royce Ghost verrassend bescheiden

Spofec Rolls-Royce Ghost 2021

Novitec-dochterafdeling Spofec heeft zich over de Rolls-Royce Ghost gebogen. Naar tuningnormen is het eindresultaat verrassend bescheiden. Lees je mee, Mansory?

Onlangs kregen we de Mansory-interpretatie van de Rolls-Royce Ghost te verwerken, die zo ongegeneerd wit met oranje leder combineerde dat we er geen artikel aan durfden te besteden. Gelukkig pakt de Spofec-afdeling van tuner Novitec, de afdeling die zich uitsluitend toelegt op Rolls-Royces, de zaken discreter aan.

Spofec Rolls-Royce Ghost 2021

De Ghost krijgt onder meer aangepaste bumpers, zijschorten, een kofferspoiler en voorvleugels in koolstofvezel. Het imposante koetswerk van de Rolls-Royce wordt 40 millimeter lager gelegd, en zoals steeds is er groot lichtmetaal van specialist Vossen, voor deze Ghost in het formaat van 22 duim.

Spofec Rolls-Royce Ghost 2021

De imposante V12 onder de motorkap krijgt tot slot een vitaminekuur. In plaats van 571 pk is de biturbo na de Spofec-behandeling goed voor 685 pk, terwijl het koppel wordt opgekrikt naar 958 Nm. De sprint naar 100 km/u neemt 4,5 seconden in beslag, de topsnelheid blijft begrensd op 250 km/u.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws