Pinifarina's verrassing voor Pebble Beach.

Wat u ziet is geen roadsterstudiemodel van RollsRoyce, neen, het is Pininfarina's wedstrijdmodel voor haar deelname aan de jaarlijkse Concours d'Elegance in Pebble Beach, Californië. Het kunstwerk kreeg de naam Hyperion mee. Het officiële debuut van deze op de Rolls Royce's Drophead Coupé gebaseerde wagen was normaal maar eerst voorzien voor 17 augustus, maar zoals steeds zijn de wwwegen van het internet ondoorgrondelijk en zijn de foto's reeds vroeger uitgelekt. De Hyperion is een uniek exemplaar dat ontworpen is voor een rijke autoverzamelaar.

Voor het platform zorgt een 400mm ingekort onderstel van de DropheadCoupé en onder de motorkap ligt de 6.75l V12 van dit zelfde model.

De Hyperion is het eerste unieke stuk van Pininfarnia sinds de Ferrari P4/5 die in 2006 werd gemaakt voor James Glickhaus. Ook is dit het eerste stuk design dat wordt getoond aan de wereld sinds het overlijden van CEO Andrea Pininfarina op 7 augustus. Ik nodig jullie bij deze al allemaal uit om voorafgaand aan de officiële wedstrijd jullie oordeel te vellen over de looks van dit creatuur...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
saab 9-3 10:08
afbeelding van saab 9-3

Geef mij maar de gewone Rolls Royce Drophead die is zeker zo mooi !

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws