Kia lanceert (2009) Forte Sedan

Maanden lang werden er foto's gelekt op het net en suggesties gemaakt, maar de enige echte sedan staat nu op de foto en hij zal eindelijk op de markt verschijnen. Volgend weekend stellen ze hem voor in Zuid-Korea. De Forte heeft veel weg van zijn voorloper, de Kia Koup. Waar hij zich in differentieert zijn de hoekige afwerkingen zowel achteraan als aan de zijkanten. Of dat mooi is of niet, zijn persoonlijke keuzes, ikzelf vind dat niet. Deze nieuwe sedan moet de huidige Spectra vervangen, een uitermate goed verkocht model in de VS. Verwacht wordt dat Kia er ook een coupé versie van op de markt zal brengen enkele maanden na de sedan launch, midden volgend jaar.

Er komen twee motoren, een 1.6L vier-cylinder unit met 124pk (92kW) en een strekere 2.0L unit die later zal worden uitgebracht. Een 128pk (95kW) 1.6L turbodiesel zal ook worden aangeboden op sommige markten.

Een leuk weetje is, dat Kia 200 miljoen dollar spendeerde voor het ontwikkelen van deze wagen over een tijdspan 29 maanden. Kia verwacht wereldwijd 250.000 stuks te verkopen per jaar.

Bron; motorauthority

Kia Forte sedan
Kia Forte sedan
Kia Forte sedan
Kia Forte sedan
Kia Forte sedan

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Wim 09:07
afbeelding van Wim

Kia is zwaar aan het investeren, ik vind hem er zelfs goed uit zien, zeker voor een koreaan

Ricky 12:32
afbeelding van Ricky

Pfffffffffffffffffffffffffffffff. Spreekt me niet echt aan.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws