BMW M5 avant là lettre

Eerst dacht ik dat het ging om de creatie van een coachbuilder met teveel vrije tijd. Blijkbaar niet. Dit is een levensecht prototype voortgebracht door de M-divisie van Bmw. Deze creatie dateert van eind jaren 80' maar is spijtig genoeg nooit in productie genomen. De hoge baasjes bij Bmw hadden namelijk schrik dat deze cabrio aan de verkopen van de 3 series cabrio zou gaan knabbelen. Hij heeft hetzelfde chassis als de M5 van die tijd en dezelfde 6-cilinder in lijn met 311 pk.

Puur jaren 80 dus en vooral zuiver BMW karakter. Benieuwd hoe een M5 cabrio er in de jaren 80 zou uitgezien hebben? Wel, het antwoord is gegeven.

 

bmw2

bmw1

 

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Sjibby 18:19
afbeelding van Sjibby

Gewoon huilen! Dat doe ik als ik zie waar bmw de dag van vandaag staat. Met die m5 cabrio rond het meer van lugano cruisen en rayban op de neus. Wat is het toch allemaal een pussy-gedoe geworden nu. De dag van vandaag wordt elke rechte lijn tot een of ander organisch gedrocht geslagen door bmw.

Ratje 18:24
afbeelding van Ratje

Echt MOOI, ziet er zo puur uit. Ik wil er gelijk instappen...

een van de mooiste bmw's 20:36
afbeelding van een van de mooiste bmw's

een van de mooiste bmw's allertijden!

wat zou die nu waard zijn? :-o

rik 22:54
afbeelding van rik

Was het maar "koopbaar". Zou zalig zijn. Slapenoze nachten gewenst aan de manager die de productie ervan heeft verboden!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws