Tata Nano in gevaar. Slaap verder.

In Bengal (Indië) zijn er grote rellen uitgebroken. Duizenden Indische boeren zijn op straat gekomen om te protesteren tegen de nieuwe gigantische fabriek van Tata. Deze fabriek is speciaal gebouwd voor het bouwen van de Nano. Volgens de lokale boeren heeft Tata de grond op een oneerlijke manier verworven en is een som geld als vergoeding niet wat ze willen. Tata is razend en dreigt ermee de fabriek te sluiten nog voor ze geopend is. Dit zou een afschrijving betekenen van ongeveer 320 miljoen euro voor Tata. Mij kan het niet veel schelen of de fabriek gesloten wordt of niet. De Tata Nano is een vreselijk en onmogelijk lelijk wagentje met geen enkele vorm van charme. Voor de lagere regionen van de Indische middeklasse is het natuurlijk een fantastische opportuniteit om ook over een wagen te beschikken.

Bron: Reuters

Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
190d 15:54
afbeelding van 190d

tja iedereen aan de auto daar, en hier: iedereen af de auto

Thomassi 16:00
afbeelding van Thomassi

Interieus doet me denken aan die zandsculpturen in Zeebruge. En voor de kleuren hebben ze percies naar de binnenkant van een lichtjes rijpe banaan gekeken.

pieter 16:31
afbeelding van pieter

Voor de mensen daar is dit een droom.
Het was het enige marktsegment waar nog geen aanbod was, dat is er nu wel. Hoeveel koste hij? 1.200 euro? Ik dacht zo iets, een doorsnee middenklasse familie in India kan zich dat veroorloven. Een ford, VW, Citroen is allemaal zeker 10.000 euro... dat kunnen ze hen niet permitteren. Hier in Europa & Amerika is dat 'te cheap' , dan heb ik het over de 10.000 euro wagens ;)

Djivy.be 15:12
afbeelding van Djivy.be

Toegegeven, de Nano stond niet op de eerste plaats toen de charme werd uitgedeeld - maar Tata bewijst er wel mee dat spotgoedkope auto's weldegelijk haalbaar zijn.

Wat er met India gebeurt als iedereen zijn koe voor een Nano inruilt, is een ander paar mouwen...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws