Audi R3 voor binnen 5 jaar

Audi zou bezig zijn met de ontwikkeling van de R3. Hij zou de TT moeten opvolgen, maar dan volgens een geheel ander concept. De R3 krijgt namelijk een viercilinder middenmotor. De R3 is nu al het product van een compromis tussen Audi en Porsche. Audi was immers eerst van plan de R4 te ontwikkelen. Het zou een kleinere, lichtere versie van de R8 worden. Maar Porsche, de feitelijke eigenaars van Audi, heeft dat project laten afblazen omdat de auto dan te veel in het vaarwater van de Boxster zou komen. Met een 4 cilinder kan Porsche leven, de R8 zou dan moeten concurreren met roadsters zoals de Mazda MX-5.

Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Wim 10:08
afbeelding van Wim

ze hem zwaar moeten maken om de boxster niet voorbij te steken

Wim 10:09
afbeelding van Wim

ik denk dat in de VAG groep meer plaats is voor een TT dan een R3, vooral door Porsche

pieter 11:12
afbeelding van pieter

Mij zegt het niets. De R8 vind ik vette wagen, zéker, maar dit bekoort me niet. Vind dat het zelfs wa alfa spider is... of daar doet hij me toch aan denken.

Yannick 12:27
afbeelding van Yannick

ik zie er een mix in van een Audi A3, R8 en een Cadi CTS-V

Tom 10:29
afbeelding van Tom

ik denk dat een TT wel meer klanten kan lokken dan dit model, tis ook iets om de opel gt wat klante af te snoepen denk ik R3 ziet er wat ruiger uit, wat stugger van afstelling als een TT en naar mijn weten rijden met en TT meestal vrouwen en kappers...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws