Detroit Electric plant productie Elektrische wagens

Als een paal in het water staat het merk "Detroit Electric" in de wereld van de productie van elektrische wagens. Detroit Electric heeft de geruchten bevestigd over de productie van een reeks elektrische wagens, voor zowel de Europese als Noord-Amerikaanse markt. De launch zou plaats moeten vinden einde volgend jaar (2009). De bevestiging kwam er na de zekerheid van nieuwe fondsen waardoor het project mogelijk moet worden gemaakt.

Er wordt ook gepraat met verschillende autoproducenten van over de hele wereld voor haar aankomende modellen.

Detroit Electric CEO Albert Lam heeft evenees bevestigd dat ze praten met autoproducenten in Duitsland, Verenigde Staten & Malaysia.

Ingenieurs uit het hoofdkantoor van onze Noordenburen hebben reeds een aandrijving op punt gezet die momenteel getest wordt in het Lotus Elise (foto) chassis, net zoals in de Daihatsu Cuore en Volkswagen Golf. De Tesla werd eveneens getest in het lotus Platform.

Detroit Electric heeft ambitieuse ideën met de nieuwste modellen. De eerste productie modellen zouden een kostprijs krijgen van amper 16.000 euro. De wagen zal met een volle batterij 320 kilometer kunnen afleggen. Het volledig opladen duurt 8 uur, dat is 1 uur langer dan de Tesla Roadster. Detroit Electric heeft 30.000 wagens gepland voor het eerste jaar dat moet resulteren in 270.000 wagens na drie jaar. Bron: Motorauthority

Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
pieter 17:46
afbeelding van pieter

Spotgoedkoop gewoon. Als je inbeeld dat de Tesla zeker tien maal zo duur is.

Wim 18:45
afbeelding van Wim

idd zeer goedkoop, weer goed nieuws voor lotus trouwens

Aardvark 19:35
afbeelding van Aardvark

Tesla is 4 keer zo duur, maar dan heb je ook wel een mooie sportwagen. Er wordt namelijk niet vermeld of er een Lotus-lookalike wordt gebouwd door Detroit Electric voor dat geld. Het kan net zo goed de instapprijs zijn voor de Cuore en dan is 16 mille een hoop geld.

co-driver 21:47
afbeelding van co-driver

De Proton Gen2 en Persona zijn de modellen die gebruikt worden .
http://www.detroit-electric.co.uk
http://www.proton.co.uk

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws