Mercedes ConceptFascination

Mercedes zal op het autosalon van Parijs een studiemodel tonen voor een shooting brake dit een nieuwe designstijl moet inluiden die we ongetwijfeld zullen terugzien bij de toekomstige E-klasse en CLK. Onder de motorkap zal de nieuwe 2,2l viercilinder biturbo dieselmotor komen te liggen. Deze levert 204pk en is voorzien van Bluetec en AdBlue-technologie. Onder de naam 250 CDI zal deze motor ook reeds beschikbaar zijn in de nieuwe E-klasse. Het design laat zich kenmerken door scherpe hoeken en rechte lijnen. De lichtblokken zijn niet meer klassiek en rond zoals we ze al jaren gewoon zijn.

Ik denk dat dit een welkome afwisseling zal zijn! Het gebruik van LED-techniek in de koplampen zorgt ook voor een zeer bijdetijdse look. Zoals gewoonlijk bij een coupé van Mercedes het geval is zijn de ramen kaderloos en volledig te openen. Een knipoog naar verschillende voormalige Mercedes klassiekers wordt gegeven door de bolle wielkasten aan de achterzijde. Een panoramadak moet zorgen voor voldoende licht in het interieur.

Een conceptcar zou geen conceptcar zijn zonder de nodige gimmicks in het interieur. Om er enkele op te noemen : speciale compartimenten in de laadruimte voor verrekijkers en een Leica-camera met verwisselbare lenzen; een tafeltje met een humidor dat in het midden van die laadruimte met een druk op de knop tevoorschijn komt; koelvak met champagnefluitjes,...

via autozone.be

Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yannick 18:17
afbeelding van Yannick

ge zou dan denken dat ze na de R-klasse het wel doorhadden... ni dus...

trouwens voorkant is te hard lexus en achterkant die is wel NICE!

Aza 18:53
afbeelding van Aza

Bekijk de achterland van de Astra GTC nogmaals en zeg me dan of er veel verschil is. Ik ben persoonlijk zeer blij dat dit een concept car is en dat niet alles naar de nieuwe E-klasse zal worden overgezet.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws