Officiële teaser Panamera

Porsche licht een officieel tipje van de sluier op door de pers te voorzien van een foto die laat zien hoe de neus van uiteindelijke productieversie van de Panamera er zal uitzien. Het is weliswaar slechts een heel klein tipje dat door Porsche wordt opgelicht aangezien we enkel de neus kunnen zien van de nieuwe vierdeurs! De Panamera zal niet te zien zijn op het salon van Parijs maar later in oktober zal Porsche ons voorzien van officiële foto's.

De Panamera krijgt V8 benzinemotoren aan boord, maar Porsche heeft tegenover een zogeheten ‘focus groep’ in Californië verteld dat er ook wordt nagedacht over een dieselmotor voor de nieuwe Panamera. De eerste Porsche diesel wordt volgend voorjaar een feit. Dan wordt de Cayenne ook geleverd met een V6 TDI van Audi. Die 240 pk sterke krachtbron staat ook op de nominatie voor de Panamera. De 4,2-liter V8 met 322 pk en de 500 pk sterke V12 staan echter hoger op de verlanglijst van de Porsche-ingenieurs. Een beslissing over de komst van de Panamera TDI moet nog worden gemaakt. Naast een diesel plant Porsche ook om een targa-variant uit te brengen. Wat we zeker ook kunnen verwachten zijn een turboversie en een hybride.

 

Reacties: 6 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Joeri 17:42
afbeelding van Joeri

een 4-deurs porsche, wat dan, een kleine stadswagen?

Sven 17:54
afbeelding van Sven

Ik had deze eigenlijk eerder verwacht dan een SUV. Ik zie zo eentje in Targa-versie wel zitten. Vraag is alleen of je genoeg bagage voor 4 meekrijgt.
Qua marketing kan dit wel tellen. De wagen eerst 100.000 x laten "spotten" en vervolgens een teaser uitbrengen, en nog steeds geen antwoord geven op de vraag 'Diesel of niet?'.

kenneth 20:24
afbeelding van kenneth

ik vind dat die voorkant er best veelbelovend uitziet!

pieter 15:50
afbeelding van pieter

idd kenneth, ziet er veel belovend uit, maar DIESEL?? damn... gwn bruute naft, iets dat optrekt, bruut, lawaai, duur, vervuilend... een echte Porsche

Jakke 18:57
afbeelding van Jakke

Diesel?? BAH , bij u spaghetti wilt ge toch ook echte tomatesaus

jelle 19:00
afbeelding van jelle

ja, tzal inderdaad wel heel raar zijn om in ne porsche zo nen diesel te hebbe liggen... . Ik denk ni da da goe kan kome.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws