Jaguar werkt aan 911-killer

De geruchtenmolen over de toekomstplannen van Jaguar draait op volle toeren met speculaties over een revival van Daimler, de kans dat de XK een diesel onder de kap krijgt en een aanhoudend gerucht over de komst van een wagen als de F-type. Nu is het uiteindelijk zover gekomen dat bekend is geraakt dat Jaguar aanvragen heeft ingediend om modellen als C-XE en C-XJ te kunnen registreren. De nieuwe XJ is al zeker in aantocht, want her en der werden reeds,nog zeer zorgvuldig van de nodige tape voorziene, studiemodellen gespot.

Verwacht wordt dat dit nieuw model in 2011 zijn opwachting zal maken en de C-XJ zouden we eind volgend jaar of begin 2010 kunnen verwachten.

Over de C-XE heerst nog veel meer onzekerheid. Vooreerst is het nog niet zeker in welk marktsegment hij zal gaan spelen. Om zich van de XK te kunnen onderscheiden zou deze wagen een meer radicale sportwagen moeten zijn, à la Porsche 911 of Boxster. Onderdelen zouden, volgens geruchten althans, afkomstig zijn van de XF en XJ en onder de motorkap zou een 3.0l V6 Duratec komen te liggen. Deze sportkar kunnen we tegen 2012 op onze wegen verwachten.

Ik ben persoonlijk zeer tevreden met deze vooruitzichten want het merk Jaguar was de laatste jaren echt aan het slabakken en heeft dringend nood aan een boost die dit volledig kan omkeren. Nu wacht ik nog op een bericht dat aankondigt dat de productie van de X-type wordt geschrapt!

via autoblog.com

Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
karel 14:49
afbeelding van karel

weer goed nieuws uit het jag kamp

pieter 12:10
afbeelding van pieter

Zeker en vast. laatste jaren gaan terug beter, opnieuw het goede pad. XK was een killer, wie weet doet deze nog beter :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws