Autofans fotoverslag: VAB Autohappening

VAB AutohappeningDe VAB autohappening moet zowat het enige evenement zijn waarbij de autoconstructeurs zich richten op het hele gezin. Met activiteiten als testwagens, go-kart parcours en demonstraties probeert de VAB er een interessante dag van te maken voor jong en oud. Onze reporter ging een kijkje nemen en had een zéér aparte ervaring.

 

Met een uitgebreid aanbod bestaande uit testritten, rijden op het circuit, een go-kart parcours en kinderanimaties kan deze dag iedereen bekoren. Zeker niet in het minst met de locatie: het circuit van Zolder. Voor de prijs moet je het ook niet laten: €8 inkom is zowat het enige geld dat je nodig hebt, buiten de beruchte Zolderse eetkraampjes.

 

Scirocco

Eens binnen kwam ik meteen terecht bij de 4x4 testmodellen waaronder de nieuwe Ford Kuga en Peugeot 4007. Testen zat er spijtig genoeg niet in, aangezien de minimumleeftijd hiervoor 25 jaar is, 5 meer dan ondergetekende. Dus gaf ik mijn ogen goed de kost. Verder in de paddock stonden de personenwagens, waaronder de nieuwe VW Scirocco in een zéér uniek maar bloedmooie bruine kleur. Ook de tentoongestelde Impreza WRX kon mij bekoren, ware het niet dat alle modellen op slot waren, tenzij je extra info vroeg aan de aanwezige vertegenwoordigers. En als je daar niet alles te weten kon komen, hielpen de andere bezoekers je graag verder. Zo wees een franstalige bezoeker mij erop dat het vorige model van de Impreza in een vergelijkende test beter leek te zijn dan de nieuwe. Zéér vriendelijke mensen toch in dit landje.

 

Eens aangekomen in de paddock kwam ik terecht in de kinderafdeling, gaande van een trampolinecomplex langs de go-karts naar het stevigere werk in de botsauto's. Voor de iets oudere kinderen onder ons was er ook voldoende voorzien in de vorm van de playstation 3 dome en het kart-circuit. En voor de volwassenen waren er dingen zoals een quad-parcours, rijvaardigheidsinitiaties voor zowel brommer als auto en natuurlijk de circuit ritten.

 

Impreza

Op zich allemaal zéér mooie activiteiten, ware het niet dat dit alles ook een zéér grote maar met zich meebracht. Zo waren er voor iedere activiteit ellenlange rijen, het karten was zelfs 's middags al volzet voor de ganse dag. Als je voor verschillende activiteiten meer dan een uur in de rij moet staan ben je toch aanzienlijk beperkt in het aantal dingen dat je kan uitproberen. De organisatie probeerde hier toch iets aan te doen door de autotests reeds op voorhand te laten reserveren, wat duidelijk effect had. Opvallende genoeg waren er voor de échte familieactiviteiten zoals de grote go-karts en dergelijke geen wachtrijen, misschien dat men hier toch wat het concept van het evenement of toch zeker de praktische organisatie wat moet herzien.

 

Maar al bij al krijg je bij dit evenement zéker waar voor je geld, probeer ergens anders maar voor €8 jezelf een hele dag interessant bezig te houden. Een ticketje voor een pretpark kost al snel meer dan €20. Als je van auto's houdt dan kunnen de occasionele exoot zoals de tentoongestelde lancers de lange wachtrijen toch wat compenseren. Dus zeker de moeite, maar zorg dat je iets hebt om jezelf bezig te houden voor de vele minuten die je in de rij staat.

Meer info hier

EVO VIII

Ariel Atom

Accord

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Sven 17:04
afbeelding van Sven

tegenwoordig dus een autosalon in het klein, of zie ik dat verkeerd?

Wim 23:29
afbeelding van Wim

staan toch een paar zeer recente bakken

cindy 16:52
afbeelding van cindy

weet jij toevallig de foto s van pioneer de site dat op deze dag is getroken want vindt ze niet gr cindy

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws