Officiële bevestiging komst X1

BMW zal de komende jaren vele nieuwe modellen lanceren waaronder ook nieuwe versies van reeds bestaande modellen. De X1 is zo bijvoorbeeld een SUV variant van de o zo populaire 1-reeks die nu reeds wordt aangeboden 4 verschillende koetswerkvarianten. De BMW Concept X1 zal worden voorgesteld aan het grote publiek op het autosalon van Parijs en verwacht wordt dat de uiteindelijke productieversie die eind volgend jaar op de markt zal worden gebracht niet veel zal verschillen van deze concept.

 

Wat de looks betreft kan je wanneer je er de foto op nahoudt besluiten dat de X1 veel weg zal hebben van zijn grotere broers X5 en X6. Vanzelfsprekend zullen er trekjes van de gewone 1-reeks terug te vinden zijn. Waarschijnlijk zal deze SUV lichtjes groter uitvallen dan de andere modellen van de 1-familie. Veel componenten van de X1 zullen gemeenschappelijk zijn met onderdelen van de toekomstige Mini SUV die ook adhv een conceptmodel zal worden voorgesteld in Parijs.

De prijs zal hoger liggen dan die van de 1-reeks, met een verwachte startprijs van $ 30.000 (prijs in EUR niet meegegeven). De productie zal gebeuren in een BMW fabriek in Leipzig en zal ongeveer midden volgend jaar aanvangen.

officiële teaser :

 

 

 

Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
190d 12:40
afbeelding van 190d

de 1 is een succes, hopelijk de X1 niet

autofan 12:41
afbeelding van autofan

wat een domme teaser

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws