Autosalon van Parijs : Toyota Urban Cruiser

Mensen die op zoek zijn naar een hippe wagen met de looks van een SUV en de flexibiliteit van een MPV moeten binnenkort bij Toyota gaan aanbellen. Dit merk brengt namelijk zijn Ubran Cruiser mee naar Parijs om hem daar aan het grote publiek voor te stellen. De verkoop zou in de eerste helft van 2009 van start moeten gaan.

Onder de motorkap zal een D-4D beschikbaar zijn die de vier wielen van kracht zal voorzien. Een 1.33l motor met Dual VVT-i en stop-start technologie levert topprestaties op het vlak van verbruik en CO2 uitstoot.

In zijn versie met voorwielaandrijving verstookt de Urban Cruiser dan slechts 5.5l per 100km en bedraagt de uitstoot 135g/km. De diesel zou net iets zuiniger zijn. Deze motoren mogen dan al bij de besten van de klas horen wat betreft hun milieuvriendelijkheid, maar wat hun prestaties betreft blijft er niets over om zwaar mee uit te pakken. Een sprintje tot 100 in 12.5sec is niet bepaald snel te noemen. Maar superprestaties behoren dan ook weer niet tot de ambities van dit nieuw model.

In zijn standaarduitvoering levert Toyota de Urban Cruiser met klimaatregeling, aluminium velgen (16inch), privacy glass achteraan, een 'smart entry' systeem, push button start, een automatische demping voor de achteruitkijkspiegel, elektrisch inklapbare buitenspiegels en een stereo-installatie met 6 luidsprekers en bediening op het stuur. Voor de veiligheid zorgen een hele reeks airbags, rijhulpsystemen zoals 'electronic brakeforce distribution', stabiliteitscontrole en tractiecontrole.

via motorauthority

Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Alex 20:59
afbeelding van Alex

veelbelovend. model ziet er goe uit en zal naar goede toyota traditie wel goe ineen zitten! ben eens benieuwd

Wim 21:13
afbeelding van Wim

bwa, toyota

Sven 21:44
afbeelding van Sven

hé! ik ben die een paar weken geleden voorbijgereden op de E19 in Mechelen. Ik dacht dat het een ingevoerd model was. Hij had een rechts stuur en Engelse platen.
Ik vind de ramen wat klein, ten opzichte van het plaatwerk van de deuren.

Theo 23:17
afbeelding van Theo

Mooi,héél mooi en...ik heb hem al als Dynamic in het Silver Metallic
besteld.

Martien 16:03
afbeelding van Martien

Ik heb hem ook besteld in de Dynamic uitvoering alleen in zwart metalic.
Erg mooie auto en rijd ook erg fijn.

urban 00:23
afbeelding van urban

19000 km mee gereden super auto

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws