California uitverkocht tot 2011!

Ferrari heeft in deze dagen van financiële crisissen zeker niet te klagen want zijn bestelboekje staat reeds vol tot 2011. Dit is geheel volgens traditie bij Ferrari, waar ze het echter gewoon zijn lange wachtlijsten te moeten aanmaken voor hun klanten, die nu met vele duizenden staan te popelen om €179.000 (basisprijs) in te ruilen voor hun hoogsteigen California.

Geheel volgens planning zouden er zo'n 2500 tot 2800 Californias van de band rollen in 2009 en ruim 3000 in 2010. De productie zou volgens Ferrari topman Luca Cordero di Montezemolo onder geen beding opgevoerd worden, waarschijnlijk om ervoor te zorgen dat de exclusiviteit van het merk niet in het gedrang wordt gebracht. Verder deelt Montezemolo mee dat zo'n 60% van de kopers die een California hebben besteld 'first time buyers' zijn.

Even herhalen wat voor een beestje deze California wel niet is : onder de motorkap ligt een geheel nieuwe 4.3L V8 met 460pk. Schakelen gebeurt via een eveneens splinternieuwe 7-traps automatische versnellingsbak met dubbele koppeling. Deze eerste coupé-cabriolet van het merk zal de properste Ferrari ooit zijn, met een winst op het vlak van verbruik van zo'n 30% tov de F430. Deze milieuvriendelijkheid heeft gelukkig geen effect op de prestaties, want een sprintje tot de 100 zou net geen 4sec in beslag nemen!

 

via motorauthority

Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Christophe 21:37
afbeelding van Christophe

Geen nood!
Ik heb er twee besteld, dus als je hem wilt moet je het mij maar laten weten. Ik vraag wel 10% meer :)

Thomas A 19:38
afbeelding van Thomas A

OK, ik wil er wel één. Hoeveel, op welke rekening stort ik het geld en wanneer heb ik hem?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws