SRO GT4: België boven, titel voor Eric de Doncker

Sinds 2007 organiseert SRO, het Europees GT4 kampioenschap, waarin sportwagens in bijna straatlegale toestand de strijd met elkaar aangaan. Het is een formule die met soms drie races per weekend en een uitgebreid aanbod van meer dan zeven merken garant staat voor racespektakel van de bovenste plank. Het beste aan heel deze historie is dat de deelnemende Belgen het best wel goed doen, met als kers op de taart de tweede, opeenvolgende titel voor Eric de Doncker in zijn Ford Mustang FR500 GT4. 

 

Eric de Doncker

Met overwinningen in Monza en Brno en verschillende podiumplaatsen door het hele seizoen was het opnieuw duidelijk dat er met de Doncker rekening moest gehouden worden voor de titel. Als verdedigend kampioen was hij zelf ook niet van plan die titel zonder slag of stoot af te staan. Als je nu denkt dat hij wat uitgekeken zou zijn op deze klasse zit je verkeerd, want nu hij zijn tweede binnen heeft kunnen halen tijdens het raceweekend in Nogaro is hij van plan een derde keer te gaan voor de titel.

 

Maar niet alleen de Doncker scoort goed in dit kampionschap. Ook Guino Kenis (BMW Z4 GT4), Jurgen van Hoover, Kurt dujardin, Arnold Herreman (Aston Martin vantage N24) en Raphaël van der Straten(Ford Mustang FR500 GT4) pikken hun graantje mee. Guino Kenis is zelfs de offïciële BMW Z4 preparateur en Jurgen van Hoover heeft zelf al 2 overwinningen in deze reeks op zijn naam staan, één meer dan Kenis.

 

Meer info over dit kampioenschap vind je hier

Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 12:28
afbeelding van Wim

met een mustang race, hoe vet moet dat niet zijn :)

Joeri 17:47
afbeelding van Joeri

overlaatst reed een 997 gt3 met niet meer dan racebanden mee, zelfs de airco zat er nog in!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws