Autoverkoop daalt met 9% in Europa

De aankoop van nieuwe wagens kende een daling met 9,2 procent tot 1.21 miljoen wagens in september, dat zegt J.D. Power van Automotive Forecasting. Market forecasters zeggen dat de daling in aankopen erger dreigt te worden dan de recessie in de jaren negentig. De actuele financiële crisis doet er zeker geen goed aan. Het moeilijker verkrijgen van leningen voor de aankoop van de wagen zal veel mensen aanzetten tot nog een jaartje geduld. Ierland liet de grootste steek vallen in september. De verkoop daalde met maar liefst 62 procent tot 2.210 wagens. Spanje volgde met een daling van 32,2 procent tot 65.593 wagens. In de UK daalde de verkoop met 21,5 procent tot 330.295 inschrijvingen.

J.D. Power zei dat de 30 procent die Spanje verloor slecht enkele procentjes lager lag dan de verkoopcijfers in augustus. Dat wil zeggen dat de markt een nieuw evenwicht vond dat lager ligt dan de vorige maanden, namelijk tot net iets minder dan 1 miljoen voertuigen per jaar.

Over het algemeen gezien, daalde het aantal verkochte voertuigen in Europa van 14,8 miljoen vorig jaar tot 12,75 dit jaar. Dat zou het laagste niveau zijn in decennia. De trendwatchers verwachten in 2009 een verdere daling tot 12,4 miljoen wagens.

Raar maar waar, België doet helemaal niet mee in de trend. De inschrijvingen van nieuwe wagens stegen met 3,35 procent in september 2008 t.o.v. september 2007. Dit jaar zijn er reeds 440.731 inschrijvingen geweest en dat duidt op een absoluut topjaar!

Bron: autonews

Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 20:37
afbeelding van Wim

en de mensen ma zagen voor extra koopkracht

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws