BMW X1 is achterwielaandrijver

BMW's nieuwe SUV, de X1, die werd voorgesteld als Concept X1 op het Parijse autosalon zal aan de klant worden aangeboden met zowel vierwiel aandrijving als achterwiel aandrijving. De keuze voor deze achterwiel aangedreven variant zou voornamelijk gemaakt zijn om een enigzins milieuvriendelijke versie van deze X1 op de markt te kunnen brengen. Besparing op gewicht en andere voordelen op het vlak van efficiency hebben zo hun effect op het verbruik en de uitstoot. Hiermee hoopt BMW vele klanten over de streep te trekken en te verleiden tot de aankoop van hun mini-SUV. De beschikbare motorisaties voor deze X1 zullen bestaan uit verschillende 4-cilinders, zowel diesel als benzine.

De grotere motorisaties krijgen standaard het Xdrive systeem mee. Zo zullen er 6-cilinder motoren beschikbaar zijn en naar verluid ook een extra krachtige variant van de 2 liter twin-tubro common rail diesel met een vermogen van + 220pk.

De introductie van de nieuwe 'sDrive' badge moet zorgen voor het nodige onderscheid.

 

via autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Kil 12:45
afbeelding van Kil

Tja dat is BMW e.

offtopic:
Leuke site!
(wel wat verouderde lay-out)

Joris 22:07
afbeelding van Joris

LOL dus een X met achterwielaandrijving

Charles 01:10
afbeelding van Charles

X1 met lage prijs zou al voldoende zijn om veel mensen rijplezier te gunnen.

Charles nogmaals 01:13
afbeelding van Charles nogmaals

X1 met lage prijs en eens veel opties aan verminderde prijs of gratis zou nog veel meer mensen rijplezier gunnnen zonder financiële kater.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws