R8 breidt uit met Spyder en V10 model

Audi is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van twee nieuwe R8 varianten die de huidige V8-reeks zullen verrijken. Ondanks dat goede nieuws heeft een lid van het topmanagement reeds gewaarschuwd voor nog langere wachttijden. Die extra wachttijden zullen vooral voelbaar zijn in de Verenigde Staten waar er nu al gevochten wordt voor de maandelijks 50 gemaakte stuks van de R8.

Een van de twee nieuwe modellen zal een high-performance ‘RS’ variant worden, die verwacht wordt dezelfde 5.2L V10 motor te bezitten als de Audi S8. Het tweede model zal een Spyder model worden. De Spyder is gepland voor volgend jaar, tweede semester. De RS wordt pas eind 2011 verwacht op de Amerikaanse autosalons.

In de S8 produceert de 5.2L V10 450pk . Aangezien dit maar een kleine verbetering is in vergelijking met de huidige 414pk sterke 4.2L V8 verwachten we dat Audi haar motor nog zal verfijnen. Op die manier zal het nieuwe R8 model een waardige tegenstander zijn binnen het supercar milieu.

Er gingen ook de geruchten dat er een V12 diesel model op de proppen ging komen, zoals werd voorgesteld met de R8 TDI Concept. De top van Audi zei dat er geen plannen zijn voor de productie van deze wagen, en mocht dat wel zijn, zou deze enkel verschijnen op de Europese markten.

 

Bron: Motorauthority

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
190d 18:10
afbeelding van 190d

"rs", kan niet slecht zijn

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws