Farboud presenteert haar Arash AF10

In Engeland zijn er nog van die kleine constructeurs die het telkens opnieuw klaar krijgen om een supercar te presenteren. Een leek in de autowereld kent er geen enkel model van maar een kenner wordt zot bij het horen van namen als Ascari, Ultima, Noble, Farboud (nu Farbio genaamd) om nog maar enkele te noemen. Die laatste, Farboud, heeft een nieuw model klaar, genaamd Arash AF10.

Een carbon chassis en body die samen een gewicht hebben van amper 1200 kilogram. Die kilo's worden voortgeduwd door een 7 liter V8 uit de Corvette Z06. De motor werd door hen zelf opgewaardeerd van 498 pk tot 530pk door een nieuw uitlaatsysteem te plaatsen. De motor is nu nog gekoppeld aan een handgeschakelde Graziano-bak, maar de inmiddels onmisbare optie voor sequentieel tandwielgewissel maakt binnenkort zijn opwachting. AP racing zorgt vervolgens voor de remmen.

De wagen zal vanaf volgend jaar beschikbaar zijn voor een beperkt aantal consumenten. Namelijk de mensen die er 216.000 euro voor hebben. Er zullen 25 stuks per jaar van de band rollen.

Bron: Autoblog.com

Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Joeri 12:37
afbeelding van Joeri

in profiel precies een enzo

190d 14:21
afbeelding van 190d

die blijven maar met concepten afkomen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws