Nieuwe Z4 krijgt metalen klapdak

Het is al algemeen geweten dat de volgende generatie van BMW's Z4 voorzien zal zijn van een wegklapbare hardtop ipv een softtop zoals bij de huidige generatie. Van deze nieuwe kapconstructie werden echter nog geen foto's of beelden vrijgegeven, maar nu heeft een papparazi toch enkele kiekjes kunnen maken. BMW komt geen moment te laat met dit nieuwe model want bij de concurrentie is de verniewingsgolf reeds gepasseerd. Zo zijn de Mercedes SLK, de Audi TT en ook de Mazda MX-5 dit jaar nog vernieuwd geweest.

BMW heeft de afweging gemaakt tussen veiligheid, betrouwbaarheid enerzijds en de gewichtstoename en het verlies aan kofferruimte anderzijds en heeft besloten dat de veiligheid en betrouwbaarheid de voorkeur dient te genieten. Ik hoop dan ook ten zeerste dat dit metalen klapdak niet te veel gewicht zal toevoegen aan de constructie en als gevolg daarvan de rij-ervaring te zeer zou aantasten. BMW kondigt wel reeds aan dat er optioneel een klassieke soft-top zal kunnen worden besteld.

De algemene lijn van de Z4 is min of meer behouden gebleven, maar heeft toch enkele trekjes meegekregen van de CS concept die ook de look van de nieuwe 7-serie grotendeels heeft bepaald. Verwacht wordt dat de nieuwe Z4 gelanceerd zal worden eind januari na de lancering op de Detroit Auto Show.

via motorauthority

Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Joost 14:38
afbeelding van Joost

Ik hoop inderdaad dat de rijeigenschappen niet te erg zullen lijden onder het gewicht van die metalen kap. Ze zal zowiso meer gewicht in de schaal leggen dan een stoffen exemplaar. Wel goed dat BMW de mogelijkheid aanbiedt om een softtop te kiezen. (ik hoop ook dat ze er geen meerprijs voor vragen maar ze eerder aanbieden naast de hard top voor dezelfde prijs) ...

Joeri 20:51
afbeelding van Joeri

Spijtig genoeg zal de vrouwelijke bestuurder te druk bezig zijn haar kapsel goed te leggen om de rijeigenschappen op te merken.

yoran 09:50
afbeelding van yoran

En hoe zit het met een coupé?

Jaap 22:07
afbeelding van Jaap

@ Joost:

Waarschijnlijk is de softtop eerder goedkoper dan duurder dan de hardtop, als ie al geleverd wordt (waarschijnlijk wel om de huidige klandizie niet af te stoten).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws