Details facelift Porsche Boxster en Cayman

De ondoorgrondelijke wegen van het wereldwijdeweb hebben hun slag weer thuisgehaald. Er is namelijk fotomateriaal uitgelekt van de facelift van de Porsche Cayman en Boxster. In het gelekte document staat dat de nieuwe versies van deze modellen in februari 2009 in de showroom zullen staan. De facelift is zoals verwacht vrij subtiel en beperkt zich veeleer tot een algemene upgrade van het design en de uitrusting zodat dit alles weer mee is met de tijd. Onder de motorkap zullen er grotere veranderingen te vinden zijn. Zo krijgen de Cayman en Boxster vanaf modeljaar 2009 de nieuwe 2.9l onder de 'motorkap' en de 3.4l motor van de 'S' -modellen zijn dankzij een systeem van directe injectie krachtiger en zuiniger.

Het PDK-systeem zal optioneel beschikbaar worden overheen het hele gamma.

 

Ik zet de technische gegevens even uiteen voor jullie.


Porsche Cayman/Boxster

In basisuitvoering krijgt deze een 2.9l met 255pk en 214Nm aan koppel. De topsnelheid bedraagt 263km/h. De sprint naar de 100 wordt afgehandeld in 6sec, 5.8sec in combinatie met de PDK transmissie. Deze optionele PDK 7-traps versnellingsbak vervangt de Tiptronic S. Je kan ook een Sports Chrono package bestellen dat launch control en LSD (limited-slip differentieel) inhoudt.
De CO2 uitstoot bedraagt 223g/km voor de manuele en 221g/km voor de PDK, voorheen bedroegen deze waarden respectievelijk 227 en 242 g/km.

Porsche Cayman S/Boxster S

De 3.4-l van de 'S' zal voorzien zijn van Porsches nieuwe DFI (direct fuel injection system) en levert nu 210pk en heeft 265Nm koppel.
Een sprintje naar de 100 duurt 5.3sec met de manuele bak en slechts 5sec met de PDK transmissie.
De CO2 uitstoot bedraagt 230g/km en 223g/km voor de PDK tegenover 254g/km en 262g/km(Tip S) voor het uittredende model.

via DR

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Wim 22:57
afbeelding van Wim

de boxster wordt mooier met de jaren, maar is zeker geen 911

rob 18:59
afbeelding van rob

en waar is deze prachtige bolide te bemachtigen?

emgee 16:24
afbeelding van emgee

Als bezitter van een 987 S ben ik blij met een opwaardering. 190D: Op een bochtig parcours is de 911 geen partij voor een Boxster. De buitenboordmotor van de 911 werkt dan sterk in z'n nadeel. De Boxster is gewoon de beste allrounder die er momenteel te koop is. Elke autojournalist zal dat beamen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws