De Dodge Challenger SRT10 Concept

In tijden dat je je groener moet voordoen dan je bent door de temperatuur een graad lager te zetten, wat meer de fiets te nemen enzovoort komt Dodge doodleuk aangewandeld met een milieukiller. Het potentere broertje van de SRT8 krijgt doodleuk de V10 van de Viper mee (onverantwoord maar kom). De Dodge Challenger SRT10 Concept zal ons meenemen naar de jaren 70 door de rood/zwarte kleurkeuze. Een typische Amerikaanse wagen dus de kans dat hij een Europese topper wordt acht ik echter minimaal.

Onder de motorkap is het echter allemaal op en top 2008. Een 8.4 liter V10 (afkomstig van de Viper) die maarliefst 600pk genereert zorgt voor een weergaloze wagen in de Dodge catalogus. Het koppel van 760Nm zorgt voor een uitstekende bijdrage aan de sportiviteit & agressiviteit van de wagen. Een aangepast remsysteem moet ervoor zorgen dat je deze blok detroit muscle in één stuk terug voor je garage kan parkeren, en de bilstein ophanging probeert je door de bochten te loodsen.

De wagen wordt aan het publiek voorgesteld op de SEMA motorshow in Las Vegas. Of de wagen daadwerkelijk in productie weet niemand, de ene vermoed van wel, de andere blijft rustig wachten.

Enjoy the pics !

Bron: Autowereld

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Ratje 23:47
afbeelding van Ratje

Dit is wel een beest...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws