Caterham RS Levante

Het Britse merk Caterham sloeg eerder dit jaar reeds de handen in elkaar met RS Performance om via die samenwerking  zogenaamde "performance" modellen te kunnen ontwikkelen. Het eerste project dat in afgewerkte toestand het daglicht te zien zal krijgen is de Caterham RS Levante. Voorzien van 500pk (373kw) zal dit lichtgewicht voor fenomenale prestaties zorgen. De 8 voorziene exemplaren, die elks £ 115,000 kosten, zijn reeds verkocht.Het bedrijf RS Performance is gespecialiseerd in het aanbieden van zulke performance pakketten.

Zo boden ze vroeger reeds een pakket aan dat sterk verwant is met het huidige RS Levante uitvoering van de Caterham 7. Deze Seven heeft een 40-valve 2.4l grote motor met 500pk of 400pk (zonder supercharger). Deze motor is met zijn 90kg een waar lichtgewicht, waardoor de pk/gewicht ratio zeer hoog uitkomt, nl. meer dan 1000pk per ton. Dit is meer dan bij de Bugatti Veyron die slechts 521pk/ton haalt.

Deze Caterham is de eerste performance car van het merk dat zo recht van de band loopt. Bij Caterham zijn ze lichtjes verbaasd dat deze toch wel zeer dure speeltjes in 'no time' verkocht waren. Ik kan echter volledig begrijpen dat deze karretjes als zoete broodjes de deur zijn uitgevlogen.

via motorauthority

Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Wim 21:31
afbeelding van Wim

waaanzin

Joeri 21:39
afbeelding van Joeri

Nu nog iemand vinden die de limiet van dit beestje kan opzoeken en je hebt een nieuwe recordhouder op de nürburgring

Tom 03:24
afbeelding van Tom

90 kilo is echt nix,as ge weet da een steveg 6 in lijntje al naar de 200 kilo kan gaan

Thomas 12:59
afbeelding van Thomas

Crazy :) trekt wel op

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws