Aston Martin wil trapje hoger op voor Lagonda

Aston Martin is op dit moment een van de meest besproken en prestigieuze merken en daar willen ze aan blijven werken. Het merk tracht momenteel haar markt goed in te schatten, zich perfect te positioneren om dan te werken aan de terugkomst van de Lagonda. Op die manier wil Aston Martin zich verder toespitsen op de luxueuse super-sportcar en kan Lagonda het segment van de High-end crossover & Large Premium saloon voor haar rekening nemen.

Op die manier bereikt de britse autoconstructeur een ruimer publiek en behouden beide merken hun bescheidenheid en niche.

Het naar een hoger niveau brengen van Aston Martin zou de prijs van hun modellen ook kunnen beïnvloeden. Op die manier zou de DB9 en V8 Vantage meer gaan aanleunen bij rivaal Ferrari. De prijs doen stijgen doen ze door de productie te verlagen waardoor exclusivieit stijgt.

De eerste stap in die richting gaf Aston Martin aan met haar One-77. De supercar van 1,5 miljoen euro en een totaal productie van amper 77 exemplaren die ondertussen allemaal de deur uit zijn.

Eveneens zal zowel de DB9 als de V8 Vantage tegen 2011 vervangen moeten worden door een nieuwe generatie van modellen die zeker 8 jaar stand zullen moeten houden. Om de exclusiviteit van de betreffende modellen te verbeteren hebben ze enkele opties. Een daarvan is de prijs gewoon naar boven stellen. Op die manier zouden ze in het vaarwater komen van de Ferarri F430 en 599GTB.

Laatste puntje dat ik wil aanhalen zijn de toekomstige markten waar Aston Martin zich op wil richten. Namelijk de Russische en Chinese markt, waar zich nog vele rijkaards schuil houden die mogelijks voor het merk gewonnen kunnen worden. Jaguar & Land Rover wagen zich laatste tijd ook al op deze markten, zowel met particuliere wagens als pantserwagens. Met welke wagen Aston Martin haar intrede daar maken wil zal de toekomst uitwijzen.

Bron: Motorauthority

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws