Nieuwe Lamborghini Murciélago in testfase

Het beest uit Sant'Agata Bolognese Italië is al van 2002 in productie, daarom werkt Lamborghini aan de opvolger van Murciélago die -waar we met zen alle trots op kunnen zijn-. ontworpen is door Belg Luc Donckerwolke. De “gewone” Murciélago kreeg in 2006 al een upgrade met de introductie van de LP640, toen werd de 6,2-liter V12 werd vervangen voor een 6,5-liter V12-motor en kreeg het vermogen een update naar 640 pk.

Buiten de motor werd de vleermuis (Murciélago is spaans voor vleermuis) ook optisch nog voorzien van enkele veranderingen, op 11 september 2007 werd de tot nu toe hevigste Murciélago gepresenteerd namelijk de Reventón. Naast de 10 extra pk onderging de wagen enkele veranderingen waardoor hij veel weg kreeg van de F-22 Raptor-straaljager. Van dit model worden er maar 20 auto's geproduceerd, die voor 1 miljoen euro per stuk verkocht zullen worden. Uit de foto’s blijk dat Lambo aan een nieuwe vierwiel aandrijving aan het werken is, de RoaDyn torque sensors die op de wielen van deze testwagen zitten helpen de ingenieurs de ideale afstelling te zoeken voor de wagen.

Het systeem gaat de verschillende inwerkende krachten op de wielen meten, demping en de trekkracht die naar elk van de wielen gaat, hierdoor kan men de vering verder afstellen, en naar het ideale gripniveau toewerken. De V12 motor zou behouden blijven maar zou gebruik maken van een direct injectiesysteem waardoor men ook bij Lambo wat aan het milieu gaat denken. Want mede dankzij het gebruik van een aluminum space frame en carbon voor de bodypanelen gaat Lambo het gewicht reduceren (lees : gewoon nog sneller met minder verbruik). De stier wordt verwacht in 2010. Via:MotorAuthority

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
yannick D 17:31
afbeelding van yannick D

er is wel veel aan veranderd... allemaal subtiel maar net genoeg om direct het verschil te zien!
breder en lager vanvoor, sideskirts zijn bewerkt en de luchtinlaten die plaats ervoor ziet er ook heel anders uit...

Anonieme gebruiker 19:42
afbeelding van Anonieme gebruiker

het is een prachtige wagen maar niet zo prachtig als de lamborghini reventon

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws