Facelift Peugeot 107 en Citroën C1 UPDATE: Toyota Aygo

Drie jaar geleden brachten Peugeot, Citroën en Toyota samen een kleine stadswagen op de markt. Respectievelijk de 107, de C1 en de Aygo. Nu hebben de Franse constructeurs beslist om hun ukkies op een vernieuwingsbeurt te trakteren. Toyota lijkt nog even te willen wachten (ze hebber er maar liefst één dag mee gewacht). De wijzigingen zijn eerder beperkt en vooral op te merken aan de voorbumper die wel volledig veranderd is qua look, bij allebei de modellen. Voorzien van een grotere grill en voor de topversies een chromen strip tonen ze iets agressiever en stoerder, zodanig dat zelfs hier en daar een man wel eens zou twijfelen om tot de aankoop van zo'n miniding over te gaan. Zoals gewoonlijk zijn er enkele nieuwe koetswerkkleuren beschikbaar en is ook het interieur opgewaardeerd met betere materialen.

In de C1 is er voor het topmodel 'Ambiance' zelfs een combinatie van leder en alcantara mogelijk. Het dashboard is qua design hetzelfde gebleven, enkel de afleesbaarheid van tellers is verbeterd.

De vernieuwingsgolf is ook onder de motorkap gepasseerd waar we een schonere 1.0 aantreffen. Het verbruik is teruggeschroefd naar 4,5 liter en de CO2 uitstoot bedraagt nog slechts 106g/km. Voor de versie met automatische transmissie wordt een CO2-waarde van 107 g/km opgegeven.

Nu rest mij alleen nog maar de vraag: wie van de 3?

 

via autowereld.com

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 22:03
afbeelding van Wim

Citroën=geslaagd, peugeot absoluut niet, zoals altijd tegenwoordig

joris 20:02
afbeelding van joris

Ik vind het goed dat dit soort wagens bestaat. Ze zijn heel zuinig, vervuilen amper en doen wat ze moeten doen : rijden van a naar b.

jos 22:17
afbeelding van jos

leuke autotjes,ik heb er in gereden (de peugeot)zit je best redelijk voorin.rijden ook .
Maar autofan wat bedoel je citoen geslaagd peugeot absoluut niet ,de peugeot en citroen c1 zijn bijna identiek

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws