De nieuwe SLK generatie ook met diesel

Sinds de launch van de Mercedes Roadster in 1997 werden er van dit model reeds 500.000 stuks verkocht. Beide generaties waren enorm succesvol en sinds de nieuwste generatie (2003) onderging deze SLK een kleine facelift om het model up to date te houden in afwachting tot de derde generatie. Die nieuwe generatie van de Mercedes SLK wordt verwacht in 2010 en zal eveneens met een dieselmotor beschikbaar zijn. Naast de AMG versie kunnen dus ook de iets zuinigere types hun Mercedes binnenhalen.
Volgens Mercedes past die diesel perfect in de nieuwe groene trend van vandaag. Hij kan mooie prestaties voorleggen en zal op die manier een toegevoegde waarde zijn in het 'kleine sportwagen'-segment. Die dieselvariant zal geleverd worden in de 204pk sterke 2.2 liter viercilinder motor die we momenteel al kunnen zien in de C250 CDI. Het koppel van de diesel is maarliefst 500Nm. De AMG motor (6,2 liter V8), die we momenteel vinden in de C63, krijgt ook een plekje in de volgende SLK.
Anderzijds kunnen we u vertellen dat deze nieuwe SLK iets hoekiger zal worden vorlgegeven dan het huidige model. Deze wagen volgt de trend die mercedes zelf zette met haar GLK & de nieuwe E-klasse. Boven je hoofd is een stalen vouwdak geinstalleerd waar een glazen zonnedak in is verwerkt. Mercedes kennende zal hier wel een kostenplaatje aanhangen dat duurder zal worden dan de opvolger van BMW's Z4.


Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws