Brabham Racing rijst uit zijn as

Brabham RacingIn een tijd dat de financiële verliezen voor de allergrootste constructeurs niet te overzien zijn, zijn er toch nog mensen die op de dag van vandaag in de autoindustrie stappen. Er zijn betere business ideeën mogelijk, maar kom. Desondanks hield het Brabham Racing niet tegen om het merk na zestien jaar afwezigheid nieuw leven in de blazen en drie modellen te ontwikkelen. Nuja ontwikkelen is een groot woord aangezien ze allemaal gebaseerd zijn op bestaande BMW modellen. Zo bieden ze performantere versies aan van de M3, M5 en X6. Met een naam als Brabham Racing mogen we ons toch aan het één en ander verwachten.

Voor diegenen die niet zo vertrouwd zijn met de F1 geschiedenis: Brabham werd in 1960 gesticht als F1 team door Jack Brabham en ontwerper Ron Tauranac, beiden Australiërs. In het dertig jarig bestaan van het team wonnen ze twee keer de constructeurstitel en vier keer de rijderstitel, waarvan één door Jack Brabham zelf.

Maar tegenwoordig houden ze zich dus bezig met de sportiefste BMW's. Getunede M3's zijn er al genoeg, daarom misschien noemt men hem bij Brabham gewoon de BT 92. De M5 versie gaat als BT 60 door het leven en de X6 versie als BT 70. Qua informatie zijn onderstaande rendering en de voorgenoemde modellen zowat alles wat werd vrijgegeven. Voor meer info is het afwachten tot de officiële onthulling op de Essen motor show eind november.

Brabham BT 92

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws