gelekt : Lexus RX modeljaar 2010

Het luxemerk van Toyota plant voor de komende Auto Show van Los Angeles volgende maand de onthulling van zijn de nieuwe RX generatie. Het SUV model van Lexus zou begin volgend jaar in productie gaan. Zoals meestal wel het geval is zal dit nieuwe model langer, breder en zwaarder zijn dan zijn voorganger, in die mate zelfs dat de RX wel eens 7-zits aspiraties zou krijgen.

Onder de motorkap zal de 3.5l V6 280pk ipv 275pk leveren. Ook de hybrideversie met 400pk zal opnieuw van de partij zijn en we mogen tevens een geheel nieuwe V8 benzine verwachten. Schakelen gebeurt voortaan met een gloednieuwe automatische versnellingsbak met 6 versnellingen. Elektronische hulpmiddelen zoals het 'hill-start assist' systeem worden hebben ook hun weg gevonden tot het productiemodel.

Op de foto's kan je zien dat de vernieuwing eerder een design evolutie is dan een ware revolutie. De snuit heeft veel weg van de IS250. Het geheel ziet er iets krachtiger en baldadiger uit dan bij het huidige model, dat soms wat braaf overkomt.

 

via motorauthority

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Y. 13:17
afbeelding van Y.

Lijkt mij niet echt een verbetering.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws