Ford vecht terug met nieuwe Focus & B-Max

Terwijl de Amerikaanse tak van Ford de verliezen opstapelt en vecht tegen het faillisement, klauwt de Europese afdeling terug met een aan tal nieuwe modellen. Als we de jongens van AutoExpress mogen geloven, gaat de volgende generatie van de Ford Focus er volledig anders uitzien. er is een impressie gelekt op het internet waarop de Focus in volle glorie te zien is. Het is natuurlijk slechts een beeld, maar het toont wel in welke richting het merk wil verder gaan. De wagen toont trekjes van de nieuwe Fiesta en de achterkant buigt af zoals een S-Max monovolume. Het motorengamma zou beginnen met een 1.0 Turbomotor, met respectievelijk 89 of 108pk. Daarnaast staan ook een 1.6 Turbobenzineversie (148 & 178pk) op het programma. Voor de dieselaars heeft men het over een 1.6 (89, 108 & 128 pk) en een 2.0 (168 & 197pk). Hiermee moet de Focus opnieuw het hoofd kunnen bieden aan de vernieuwde VW Golf en de op stapel staande nieuwe Opel Astra. Om ook weerwerk te bieden aan de VW Scirocco en de Renault Mégane Coupé, werkt Ford ook aan een heuse Focus Coupé. Het is nog even wachten op de nieuwe Focus; de lancering wordt pas verwacht in 2010 voorafgegaan door een vernieuwde C-Max, de coupé volgt in 2011. Tegen die tijd heeft het merk hopelijk een duidelijker beeld over zijn toekomst.

Naast de nieuwe Focus zijn ook beelden opgedoken van een Ford B-Max. Deze zou de Fusion moeten vervangen, wiens verkoop de verwachtingen niet kan inlossen. De B-Max zal dezelfde 1.0 en 1.6 Turbomotoren gebruiken als de toekomstige Focus.

bron: Autoexpress

Ford Focus

Terwijl de Amerikaanse tak van Ford de verliezen opstapelt en vecht tegen het faillisement, klauwt de Europese afdeling terug met een aan tal nieuwe modellen. Als we de jongens van

AutoExpress mogen geloven, gaat de volgende generatie van de Ford Focus er volledig anders uitzien. er is een impressie gelekt op het internet waarop de Focus in volle glorie te zien is. Het is natuurlijk slechts een beeld, maar het toont wel in welke richting het merk wil verder gaan. De wagen toont trekjes van de nieuwe Fiesta en de achterkant buigt af zoals een S-Max monovolume. Het motorengamma zou beginnen met een 1.0 Turbomotor, met respectievelijk 89 of 108pk. Daarnaast staan ook een 1.6 Turbobenzineversie (148 & 178pk) op het programma. Voor de dieselaars heeft men het over een 1.6 (89, 108 & 128 pk) en een 2.0 (168 & 197pk). Hiermee moet de Focus opnieuw het hoofd kunnen bieden aan de vernieuwde VW Golf en de op stapel staande nieuwe Opel Astra. Om ook weerwerk te bieden aan de VW Scirocco en de Renault Mégane Coupé, werkt Ford ook aan een heuse Focus Coupé. Het is nog even wachten op de nieuwe Focus; de lancering wordt pas verwacht in 2010 voorafgegaan door een vernieuwde C-Max, de coupé volgt in 2011. Tegen die tijd heeft het merk hopelijk een duidelijker beeld over zijn toekomst.

Naast de nieuwe Focus zijn ook beelden opgedoken van een Ford B-Max. Deze zou de Fusion moeten vervangen, wiens verkoop de verwachtingen niet kan inlossen. De B-Max zal dezelfde 1.0 en 1.6 Turbomotoren gebruiken als de toekomstige Focus.

Ford B-Max

Ford B-Max

bron: Autoexpress

Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws