Nieuwe Nissan Cube ook voor Europa & Amerika

De eerste versie die uitkwam in 1998 werd in Japan reeds een miljoen keer verkocht en dat maakt weeral ruimte voor een nieuw model. Op de Autoshow in Las Vegas moet de nieuwe Cube klaarstaan voor de foto's, pers en reacties. De wagen wordt daar voorgesteld en dat wil evenwel zeggen dat dit model niet exclusief voor Japan blijft voorbehouden. Dit model gaat dus de grenzen over richting Europa & Amerika.

Of er wijzigingen worden doorgevoerd voor de Europese versie is nog niet exact gekend.

Dat je deze wagen niet koopt omwille van zijn prachtige aerodynamica of knap design is ons wel snel duidelijk. Je koopt het immers wel om goedkoop een hoop aan ruimte te hebben achter je stoeltje. Een wagen van 4 meter lang, asymmetrische ruiten en eeuwig verstelbare stoelen. Ze creëren een giga aan ruimte.

Europees of niet, aandrijving blijft Japans, uiteraard. De 1,5 liter viercilinder is gekoppeld aan een CVT automaat (Amerikaanse versie). De wagen is verkrijgbaar in voorwiel- of vierwielaandrijving. De wagen is in Japan verkrijgebaar vanaf net geen 12.000 euro (voorwielaandrijving) en net geen 14.000 euro voor de vierwielaandrijving.

bron: autoblog

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
huntelaar 13:42
afbeelding van huntelaar

<a href='http://bijtelling.blogspot.com/'>Lage bijtelling?</a>

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws