Nieuwe Lexus RX 350 en 450h

Lexus onthulde op de L.A. Motor Show twee nieuwe wagens van hun SUV-model. Als eerste de RX 350, met een 3.5 liter V6 benzinemotor met 275pk. Daarnaast, en veel belangrijker in tijden van groene jongens, de RX 450h. Deze hybridewagen, herkenbaar aan de toevoeging 'h' aan het typeplaatje, beschikt over 295pk, zowat 27pk meer dan het vorige model. De vierwielaandrijving is niet permanent, maar wordt pas actief wanneer het systeem de nood aanvoelt. De rest van de tijd is de RX 450h voorwielaangedreven, hetgeen het energieverbruik reduceert.

De wagen beschikt ook over een systeem voor energierecuperatie tijdens het remmen.

Lexus RX 350

Lexus RX 350

Lexus RX 450h:

Lexus RX 450h

Lexus RX 450h
Lexus RX 450h

bron: worldcarfans

Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Chrido 14:11
afbeelding van Chrido

Al jaren Toyotarijder kom ik nu na 35 jaar bij Lexus terecht. Deze RX450H is het enige alternatief dat Lexus kan aanbieden op hybridevlak dat een gebruikvriendelijk wagen is. Mijn keuze gaat uit naar een GS450H maar knap volledig af op de kofferruimte. Ik vind het spijtig wanneer ik tot RX wordt gedreven, de algemene trend van de openbare opinie je evengoed klasseert bij de X5, Q7 rijders.

/Ag 14:27
afbeelding van /Ag

Die opinie is ook vaak gebouwd op onwetendheid. Een Q7 en RX450h zijn alleen te vergelijken op ruimte. Op motorisatie kan je de RX weinig verwijten. De Q7 kan je dat wel. Je komt inderdaad in de 'SUV' klasse terecht, en het klopt als je zegt dat je dan over een kam geschoren wordt. Maar ik zou me er weinig van aantrekken. Jij weet beter.

Dit is inderdaad de hoofdtoon 12:16
afbeelding van Dit is inderdaad de hoofdtoon

Dit is inderdaad de hoofdtoon van de reacties wanneer dit onderwerp wordt besproken.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws