Meer informatie: BMW M1 Hommage

Het is alweer dertig jaar geleden dat BMW zich heeft onderworpen aan de productie van een echte supercar. Paar maanden geleden kondigde BMW al aan dat ze de M1 zullen herwerken onder de naam 'M1 Hommage concept' en opnieuw een supercar op de markt gaan brengen. BMW wil met deze wagen niet enkel prestaties voor leggen op gebied van snelheid en koppel. Ook ecologie zal hier centraal staan, een 'groene' supercar als het ware. Qua materiaal zal BMW geen nieuwe materialen ontwikkelen, ze hebben immers genoeg in hun kamp liggen om een lichte snelle wagen te maken met een zuinige motor.

Onder de motorkap van deze supercar zou volgens de insider wel eens een opgepepte versie van de 3.0l twin-turbo uit de 335i kunnen komen te liggen. Ook mogelijk is natuurlijk dat BMW de V8 uit zijn M3 of de 5.0l V10 uit zijn M5 en M6 gaat gebruiken of zelfs een geheel nieuw hybride systeem. Dit zou van deze BMW een baanbrekend model maken. Na Audi met zijn eerste diesel supercar zouden we bij dan bij de Beiers kunnen langsgaan voor een 'hybrid supercar'.

bron: motorauthority

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
querulijn 16:10
afbeelding van querulijn

"Ook een nieuwe sportwagen, die de M1 moest doen herleven, gaat met het schrappen van de CS niet door." Bron: AutoWeek.nl, eergisteren, http://www.autoweek.nl/nieuws.php?id=10281

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws