BMW levert Motoren

Dat BMW goede motoren bouwt is algemeen geweten. Zo heeft het merk er een sport van gemaakt om elk jaar de hoofdprijs weg te kapen op de International Engine of the Year Awards. Ook in de andere categorieën van de prijsuitreiking slaat BMW nooit een slecht figuur. Dit jaar was het niet anders. Het merk van München ging lopen met de hoofdprijs van International Engine of the Year 2008. Bmw kreeg deze prijs voor zijn 3-liter met dubbele turbo, die je onder meer terugvindt in de 135, 335 en X6.

 

Daarnaast kaapte het bedrijf prijzen weg in maar liefst 5 categorieën:

- Best New Engine of 2008: BMW 2-litre Diesel Twin Turbo (123d);

- 1.4-litre to 1.8-litre: BMW-PSA 1.6-litre Turbo;

- 2.5-litre to 3-litre: BMW 3-litre Twin Turbo (135, 335, X6);

- 3-litre to 4-litre: BMW 4-litre V8 (M3);

- Above 4-litre: BMW 5-litre V10 (M5, M6).

 

Met het voorgaande in het achterhoofd is het niet zo verwonderlijk dat er steeds meer geruchten waren over een mogelijke verkoop van BMW-motoren aan andere merken.

Onlangs werden de geruchten bevestigd door Friedrich Eichiner, hoofd van de Corporate and Brand Development division bij BMW. Hij verklaarde dat er wel degelijk gesprekken zijn tussen zijn bedrijf en GM, Daimler en Fiat over een levering van motoren. Een definitieve beslissing zou er echter pas tegen het einde van het jaar komen.

Het is voorlopig nog niet duidelijk over welke motoren het hier gaat, maar de V12 uit de 7-reeks is volgens sommigen een mogelijke kanshebber. Mercedes zou deze krachtbron kunnen gebruiken in de S-klasse en in het luxemerk Maybach.

 

Geschreven door autofans gastblogger:  Steven Slachmuylders

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws