BMW M gaat voor de turbo technologie

Hoewel zowat alle autoreviews lovende woorden hadden voor de motor in de M3, besliste men nu bij BMW om af te stappen van de traditionele hoogtoerige motoren in hun 'M' modellen. Nu weten ze daar bij BMW wel het één en ander van motoren bouwen, dus op zich is de overschakeling naar de turbogevoede motoren niet bepaald een stap terug. Binnen de huidige trend worden de grote V8 en V10 motoren in het 'M'-gamma ingeruild voor kleinere en zuinigere exemplaren. Op het vlak van prestaties zou dit geen terugval betekenen, in tegendeel zelfs, de vermogensafgifte en het koppel zouden er zelfs sterk op vooruit gaan.

Als je bedenkt dat een licht getunede drie liter twinturbo de prestaties van de huidige M3 kan evenaren dan weet je dat er mooie tijden aan zitten te komen. Het eerste model dat gebruik gaat maken van deze nieuwe motoren is de X6 xdrive M met een 4.4 liter V8 met ongeveer 507pk en maar liefst 700Nm koppel. Dezelfde krachtbron zou ook zijn intrede doen in de nieuwe M5 die in 2010 verwacht wordt.

Samen met de nieuwe motoren voert BMW op alle modellen de start/stop systemen en energierecuperatie systemen in. Uiteindelijk zou dit moeten zorgen voor een aanzienlijke besparing inzake brandstof en zorgen voor lagere emissies.

via: Motorauthority

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Sam 08:38
afbeelding van Sam

Eindelijk de bruuske 'duw in de rug' en het leuke turbogat! Maakt spelen met deze beesten zoveel leuker

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws