De nieuwe Mini: Altijd open

Misschien was er latent die nood aanwezig om af en toe eens te checken hoe lang je al met het open dak rond reed. BMW voorziet volledig aan die behoefte et de nieuwe Mini Cabrio 'altijd open'. Naast die leuke gadget hebben ze verder nog gewerkt aan de EfficientDynamics die het verbruik liet afnemen met 23%, samen met het wegwerken van de rolbeugels.

Die weggewerkte rolbeugel komt nu enkel te voorschijn wanneer het nodig is. Leuke anekdote hoorde ik onlangs hier omtrent. Een Aston Martin die te snel over een drempel reed en zo de rolbeugels in actie deed treden. Gevolg: twee gaten in de softtop en een pak grappen en grollen.

De nieuwe softtop op deze Mini heeft slechts vijftien seconden nodig om het dak te openen & sluiten. Dit gebeurt volledig automatisch en werkt zolang de snelheid zich beperkt houdt tot 120 km/u. Leuke gadget is de nieuwe airconditioning, die zal haar werking aanpassen naar gelang het dak open of gesloten is. Maar op regen en sneeuw na, zal je weinig reden hebben de wagen te sluiten. En dat is uiteindelijk ook het hele concept van deze wagen, nog niet gezien, en misschien spreekt het de mensen wel aan om én een nieuwe MINI te kopen én dat opendak concept.

De Mini is beschikbaar in twee uitvoeringen, de Mini Cooper Cabrio en de Mini Cabrio S. Beide worden aangedreven door de 1,6 liter benzine motor. De Cabrio levert 120pk, de turbo versie weet er 175pk uit te halen. Beide versies beschikkend standaard een handgeschakelde zesversnellingsbak, ook automatisch is beschikbaar.

 

De wereldpremière zal te zien zijn op het autosalon in Detroit.

(bron: autoblog)

 

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws