Audi A8 krijgt 4 cilinders

Tegenwoordig is het al downsizing wat de klok slaagt. Autoproducten worden met quota allerhande rond de oren geslagen en zijn nu dan ook ernstig bezig met het terugdringen van de CO2 uitstoot en het verbruik van hun huidige en toekomstige modellen. Omdat Audi, die met zijn slagzin "Vorsprung durch Technik", zeker niet onder zou kunnen doen voor de concurrentie heeft het nu een plan gereed om in de volgende generatie A8 mogelijks een viercilinder motor te voorzien. Dit nieuws is niet zomaar uit de lucht komen gevallen, het is daadwerkelijk bevestigd geweest door topman van het Volkswagen-concern Dr. Martin Winterkorn.

Hijzelf gaat in hoogsteigen persoon binnen enkele weken een testrit maken met één van de reeds voorhanden zijnde prototypes om zijn oordeel te kunnen vellen over de combinatie van die kleinere motor in de A8.

 

Moest deze A8 met kleinere motor in productie worden genomen betekent dit toch ook wel goed nieuws voor onze Vlaamse ministers die net beslist hebben enkel nog te gaan rijden met wagens die een ecoscore halen van minimum 63 punten. Omdat Audi eveneens aankondigd dat zijn nieuwe A8 nog minder zal gaan wegen en voorzien zal zijn van een achttraps S-tronic versnellingsbak vermoed ik dat hij goed zal scoren op de ecoladder en dus waarschijnljk terug in aanmerking kan komen voor het gebruik als dienstwagen.

Vermoed wordt dat Audi zijn nieuwe A8 zal voorstellen op de Autoshow van Frankfurt (IAA) van volgend jaar.

via audiblog

 

 

 

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
190d 19:13
afbeelding van 190d

als je toch niets van de motor hoort, maakt het voor mij niet veel uit wat er onder zit

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws