Fiat zou 10 fabrieken GM sluiten incl Opel Antwerpen

Grootmeester Fiat zou volgens de Duitse kwaliteitskrant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) bij de overname van Opel 10 fabrieken volledig of gedeeltelijk sluiten. Daarnaast zouden 18.000 jobs sneuvelen op Europees grondgebied. Zware cijfers, Fiat ontkent elke aantijging voor het sluiten van fabrieken. De Duitse krant weet zelfs te vertellen welke fillialen eraan moeten geloven. Naast de fabrieken van Vauxhall in GB krijgt Italië het zelf zwaar te voorduren. Maar voor ons is er maar een belangrijk gegeven, en volgens de Duitsers speelt die niet in ons voordeel, want Opel Antwerpen gaat eraan.

Tussen 2011 en 2016 zouden de herstructureringen doorgaan. Die herstructureringen zouden zelfs vanstart gaan met een sluiting van Opel Antwerpen, wat zou zorgen voor 2.600 ontslagen.

Vakbondsman Rudi Kennes (ABVV) zegt dat het "om een van de vele overlijdensberichten voor Opel Antwerpen gaat die er al in de media zijn geweest. Ik zie hier nog altijd auto's bouwen". Hij is ervan overtuigd dat ook Duitsland niet zomaar met Fiat in zee zal gaan: "Zij hebben hetzelfde probleem als wij: ze hebben geen garanties gekregen". Hoewel Fiat een gigantisch sterke concern is, wijst Kennes erop dat Fiat geen stabiele partner is. Hij neemt die stelling in door het bijna wispulturig gedrag van de Fiattop.* "Eerst zei CEO Sergio Marchionne van Fiat dat hij drie van de vier Duitse fabrieken wilde openhouden en de vierde sluiten. Nog geen 24 uur later zei hij dat ze alle vier open konden blijven."*

Maar is dit allemaal niet wat voorbarig? Want tot nog toe heeft Fiat nog geen bal te zeggen  over Opel. Naast Fiat zijn er immers nog geïnteresseerden die zich niet zomaar zullen laten inpakken.

via het nieuwsblad

Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws