Officiële foto's productiemodel Focus RS

De eerste foto's van de Focus RS concept dateren al van een aantal maanden terug dus deze nieuwe lijken heel vertrouwd. Maar nu heeft Ford de officiële beelden van het uiteindelijke productiemodel vrijgegeven. Gelukkig hebben ze daar bij Ford geen grote toegevingen moeten doen voor het productiemodel en kan je deze radicale voortrekker binnen aanzienbare tijd zelf gaan bestellen.

Al zal het bestellen zelf niet veel om handen hebben met slechts drie mogelijke kleuren voor het uiterlijk: Indianapolis blue, Performance green en Frost White. Het prijskaartje zelf zal ook niet onoverkomelijk zijn: ongeveer 39.000 euro voor 300pk is en blijft een koopje. De bodykit is nog steeds dezelfde als op de concept modellen, wat duidelijk maakt welke aspiraties deze wagen heeft: snel gaan en niets anders. Al zullen somigen het liever subtieler zien, andere Ford puristen zullen met heimwee terugdenken aan de Cosworth Escort modellen.

Voor wie ze nog niet wist hier even de specs: 300pk, 410Nm koppel, 0-100 in 5,9s en een top van 264 km/u. In tegenstelling tot de Astra OPC en Mazda 3 MPS werd er serieus gewerkt aan hoe die pk's via de voorwielen op het asfalt gebracht moeten worden. Het speciaal voor de RS ontwikkelde Revo Knuckle ophangingssysteem zorgt ervoor dat de wagen steed de juiste richting uit blijft gaan, om zo torque steer te beperken. Zo is er geen nood aan een 4WD systeem wat een enorme gewichtsbesparing met zich meebrengt. Maar natuurlijk zijn de gewoonlijke ingrediënten voor een sportiever model ook aanwezig: 40 mm breder spoor, torsiestangen, grotere 19" velgen en aangepaste veren en dempers.

via: motorauthority

Focus RS

Focus RS

Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Joeri 13:27
afbeelding van Joeri

Cosworth, de goeie oude tijden

Tom 14:17
afbeelding van Tom

^x2 , dit ziet er kitsherig uit.

vanessa 19:23
afbeelding van vanessa

heb juist zo ééntje besteld via mijn broer (werkt in een ford garage),geeft me geen 39000euro gekost maar met korting 26620euro de max,heb nog geld over om mijn biv en de rest te betalen.Ik heb geluk dat ik dat kon via mijn broer .

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws