Opvolger CLS op komst?

Mercedes houdt ons in de ban door ervoor te zorgen dat zijn prototypes her en der worden gespot. Is dit misschien hun manier om interessant te blijven in deze triestige tijden en om haar trouwe klanten het gedacht te geven dat de toekomst bij Mercedes er niet mager zal uit zien wat de modellen betreft? Zeker is wel dat de gecamoufleerde wagen op de spyshots de opvolger van Mercedes' vierdeurs coupé zou kunnen zijn. Op zich niet al te vreemd aangezien de CLS al enkele jaren (sinds 2004) meegaat en ook de facelift al niet meer vers van de pers is.

Het nieuwe model zal waarschijnlijk in het najaar van 2010 worden gelanceerd en gaat prestigieuzer voor de dag komen om zijn rivalen bij Porsche (Panamera), Aston Martin (Rapide) en Audi (A7) van antwoord te kunnen zijn.

Dat de CLS in zijn nieuwe gedaante groter zal zijn is te zien aan het feit dat de wielkasten van de testwagen (foto's met huidig CLS-koetswerk) vergroot zijn om plaats te bieden aan het grotere onderstel. Over dit onderstel kan ook nog gezegd worden dat het naar alle waarschijnljkheid niet meer dat van de E-klasse maar dat van de S-klasse zal zijn.

Wat de motoren betreft is de grootste nieuwigheid dat we ook een hybridevariant kunnen verwachten die dezelfde techniek krijgt als de recent gepresenteerde S400 BlueHybrid. Verder ook V6 en V8 motoren en supersportieve AMG uitvoering.

via motorauthority

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jeroen 22:03
afbeelding van Jeroen

de CLS is van alle vierdeurs coupés wel echt de mooiste vind ik. Ook zeker de origineelste want de andere merken die nu ook zo'n wagen uitbrengen hebben hoe je het ook draait of keert hun mosterd bij Mercedes gehaald...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws